#INFORMATIE

Ouder(s)/verzorger(s)

Steeds vaker hoor je dat jongeren een mes bij zich dragen. Om stoer te doen, omdat vrienden ook een mes hebben, of om zichzelf te verdedigen. Ouders weten daar meestal niks van.

Het dragen van een mes is gevaarlijk. Wie een mes bij zich heeft, gebruikt het eerder. De gevolgen zijn groot: voor de jongere zelf, en ook voor de familie en vrienden. Praat er dus over met uw kind.

Jongeren vinden het belangrijk wat hun ouders zeggen, ook al doen ze alsof dat niet zo is. We weten dat zo'n gesprek niet makkelijk is. Daarom vindt u hier hulp bij hoe u zo'n gesprek zou kunnen voeren:

#INFORMATIE

Jongeren

Steeds vaker komen jongeren voor uitdagingen te staan. Kom jij er even niet uit en kun je wel wat hulp gebruiken? Check dan één van deze links. Je staat er niet alleen voor!

Heb jij een mes op zak? Of heb je er weleens aan gedacht een steekwapen te gaan dragen?

Een mes op zak hebben betekent niet dat je veiliger bent. Juist niet! De kans is groot dat je een mes op zak laat zien. Bijvoorbeeld bij een ruzie. Met een mes kan een situatie helemaal uit de hand lopen. Met groot gevaar voor jezelf. En voor de mensen in je buurt.

Stel jezelf dus de vraag: wil ik dat écht?

Check op deze pagina waarom je dat mes beter thuis laat. Focus op wie jij bent. Waar je blij van wordt. Stel je voor dat je 20 jaar ouder bent. Hoe ziet jouw leven er dan uit?

Voel jij je (soms) onveilig? Praat er met iemand over. Met een jongerenwerker in jouw buurt, een jeugdboa, met een leraar op school of met je ouders.

#YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546
#YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546
#YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546
#YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546 #YOUCHOOSE0546

#MELDMISDAADANONIEM!

Wil je melding maken van een mogelijk gevaarlijke situatie? Dan kun je terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over iemand die illegale handelingen verricht. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Door melding te maken lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving.

Bij dit meldpunt kun je bijvoorbeeld anoniem informatie geven over iemand die wapens heeft. Of misschien wil je zelf je mes inleveren. Voor een mes op zak kun je namelijk straf of een geldboete krijgen. Dat wil je toch niet?

#PARTNERS