YouChoose

OUDERS/VERZORGERS

OUDERS/VERZORGERS

Steeds vaker hoor je dat jongeren een mes bij zich dragen. Om stoer te doen, omdat vrienden ook een mes hebben, of om zichzelf te verdedigen. Ouders weten daar meestal niks van.


Het dragen van een mes is gevaarlijk. Wie een mes bij zich heeft, gebruikt het eerder, ook al is hij of zij dat niet van plan. De gevolgen zijn groot: voor de jongere zelf, en ook voor de familie en vrienden.


Jongeren vinden het belangrijk wat hun ouders zeggen, ook al doen ze alsof dat niet zo is. Zou u met uw kind willen praten over het dragen van messen? En over de gevaren? We weten dat zo'n gesprek niet makkelijk is. Daarom vindt u hier hulp bij hoe u zo'n gesprek zou kunnen voeren:

*Handvatten om dit gesprek aan te gaan staan op deze Gespreksleidraad voor ouders


*Voor vragen en ondersteuning kunt u terecht bij WIJ Groningen


*Kent u een mogelijk gevaarlijke situatie? Wilt u dat er wordt ingegrepen? Dan kunt u terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over iemand die illegaal wapens bezit. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving. Hier kun je dat doen


CAMPAGNE MATERIAAL

Download hier het campagnemateriaal - in pdf-formaat - om bekendheid te geven aan de campagne YouChoose van de gemeente Groningen.

DOWNLOAD

CONTACT