onze ambassadeurs

#showskillsnotknives

arrows pointing down

#MeetEmmsInstagram Logo

Emerson Akachar, artiestennaam Emms is een Nederlands rapper. Emms brak vroeger bijna door als voetballer maar zijn muzikale ambities waren sterker. Hij maakt deel uit van de formatie Broederliefde. De groep boekte succes na succes en verbraken het record met hun album “Hard Work Pays off 2”. Het album stond maar liefst dertien weken op de nummer 1 positie in Nederland. Emms is ook actief als solo artiest en maakte tracks met andere rappers als Jonna Fraser en Winne.

#MeetJawadInstagram Logo

Op zijn achttiende begonnen bij Jawad Es Soufi de kriebels eigenlijk al voor het theater. Na twee jaar actief te zijn geweest in een toneelgroep uit Rotterdam, genaamd “The Brothers”, besloot hij verder te gaan met de groep “De Borrelnootjez”. Hij kreeg de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken. Mede dankzij hen heeft Nederland dus kennis kunnen maken met Jawad. Jawad laat via zijn alter ego Sloegie zien welke rol zijn opvoeding, de omgeving waarin hij opgroeide – hartje Rotterdam-Zuid – en het onderwijs hebben gespeeld in zijn leven. Het zijn factoren die hun stempel hebben gedrukt op de persoon die hij vandaag de dag is. Met anekdotes, muzikale parodieën en een flinke dosis humor neemt Jawad je in zijn theaterstuk mee in zijn verhaal. Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow in Theater Rotterdam, met 850 bezette zitplaatsen was zijn première snel uitverkocht. Op dit moment tourt hij met de show AFKOELEN door het hele land en verbindt hij zich daarnaast graag als ambassadeur aan de campagne YouChoose.

#MeetCheyenneInstagram Logo

De 16-jarige Capelse Cheyenne Aldus is muay thai kickbokser en 8-voudig wereldkampioen. Ze werd onder meer kampioen op toernooien in België, Duitsland en Turkije. Cheyenne staat al vanaf jonge leeftijd in de ring en is ooit begonnen om haar energie kwijt te kunnen. Ze traint dan ook hard onder toeziend oog van haar vader die tevens haar coach is. Ze ontwikkelt zich nog elke dag en heeft er plezier in om dit op anderen over te brengen. Haar toekomstdroom is duidelijk, ze gaat voor olympisch goud!

#MeetFerryInstagram Logo

Ferry Corsten, voornamelijk bekend als muziek producer en DJ heeft vanaf jongs af aan van muziek gehouden en was altijd al geïnteresseerd in muziek. “Ik heb de platenspeler van mijn vader vroeger zo vaak gebruikt dat hij maar eentje voor mij zelf kocht anders kon hij zelf niet meer naar zijn muziek luisteren.” Door zijn passie van muziek heeft hij zichzelf dag en nacht aangeleerd muziek te produceren en ook te draaien, totdat hij goed genoeg was om eigen liedjes uit te brengen bij een platenmaatschappij. “Nadat ik mijn eerste liedjes had uitgebracht werd ik steeds vaker gevraagd als DJ muziek te draaien op feesten. Nu reis ik de hele wereld over om te draaien op veel festivals en in clubs!” Ferry hoefde niet lang na te denken over zijn ambassadeurschap “Ik ben er van overtuigd dat geweld nooit de oplossing is.” De kans, als je een wapen bezit, dat je het ook daadwerkelijk gebruikt is erg groot en je zal iemand dusdanig pijn doen. Hier zul je achteraf veel spijt van krijgen. De gevolgen van het bezitten van een wapen zijn groot. Voor zowel op jouw eigen leven als dat van iemand anders. Er zijn zoveel mooiere dingen in het leven die kan doen aldus Ferry.

#MeetDylanInstagram Logo

DJ DYLVN is een echte entertainer en heeft van zijn passie, draaien en muziek produceren, zijn fulltime baan gemaakt. Dylan is een Nederlandse dj uit Capelle aan den IJssel die sinds de zomer van 2017 furore maakt. Hij tekende een contract bij platenlabel Top Notch als eerste dj ooit, behaalde met zijn debuut project Chase de gouden status en bracht talloze hit singles uit met grote namen als Hef, Dopebwoy, Ronnie Flex, Murda en Jonna Fraser. Zijn grootste hit Speling met Tabitha en Hansie telt ondertussen meer dan 20 miljoen Spotify-streams. Als ambassadeur is hij een voorstander van saamhorigheid en talentontwikkeling. Hij spreekt zich nadrukkelijk uit tegen geweld. Hij ziet Capelle aan den IJssel als een omgeving met “enorm veel talent en wapenbezit is niet de juiste focus voor die ontwikkeling”. Voor jongeren met een mes op zak heeft hij een korte boodschap: “Hetgeen waar jij je op focust, zal groeien. Focus je op het positieve, door wapenbezit kom je sneller in situaties waar je spijt van krijgt.”

#MeetMerdoInstagram Logo

De Rotterdamse 17-jarige Merco Yalcin is geboren in Rotterdam. Muziek helpt Merdo met het uiten van zijn gevoelens. Hij schrijft onder meer over over gebeurtenissen in zijn leven maar ook zijn toekomstdromen. Naast muziek volgt Merdo een opleiding voor ICT’er. Hij heeft daarnaast ook goede banden met de jongerenwerkers in zijn buurt. Ze helpen hem met het najagen van zijn dromen. Zijn ambitie is om voor zijn achttiende door te breken met een grote track.

#MeetThomasInstagram Logo

eSporter Thomas de Zeeuw is geboren en getogen in Capelle aan den IJssel. Inmiddels is hij al 3 jaar eSporter van Sparta Rotterdam. Hij heeft van zijn hobby zijn werk kunnen maken en daar is hij trots op. Daarnaast is hij een bevlogen ambassadeur van YouChoose die zich graag inzet tegen het wapenbezit in zijn stad. “Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig moet voelen in Capelle aan den IJssel en daarnaast aan de slag moet om zijn of haar talenten te gaan ontdekken! Misschien schuilt er wel een talent in je die je nog niet hebt ontdekt. Ik kwam er namelijk pas 3 jaar geleden achter dat ik beschikte over een hoog niveau op FIFA.” “Mocht jij wapens op zak hebben in ons mooie Capelle aan den IJssel, weet dan, dat je daarmee een onveilige situatie creëert voor alle andere inwoners, maar ook voor jezelf. Kap daarmee en ontdek wat jouw talent is!”

#youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle  

#youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle  

#youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle #youchoose capelle